Waarom
Een regelmatige controle van uw gaswandketel is een wettelijke verplichting waar u alle baat bij heeft. Niet alleen bespaart u op uw energiefactuur. U zorgt er ook voor dat uw huis steeds comfortabel warm blijft, zonder risico’s voor uw veiligheid of gezondheid. Daarnaast draagt u ook uw steentje bij aan het milieu.

Lagere energiefactuur
Winst voor uzelf en het milieu. Een vuil en slecht onderhouden verwarmingsketel wekt minder efficiënt warmte op en gebruikt dus meer energie dan nodig. Laat uw ketels daarom regelmatig onderhouden.

Zorg voor uw gezondheid, veiligheid en comfort
Onderhoud is ook erg belangrijk voor uw gezondheid en uw veiligheid, een schonere ketel verbrandt beter en levert minder schadelijke gassen. Ook voor uw eigen comfort loont het om de ketel regelmatig te laten nakijken.
Met een regelmatig nazicht vermijdt u ook zware herstellingskosten en zorgt u ervoor dat de levensduur van uw ketel maximaal is.

Gasketel met vermogen groter of gelijk aan 20 KW
Tweejaarlijks onderhoud door erkend technicus gasvormige brandstoffen G1/G2.
Het reinigen en controleren van de schoorsteen mag door een schoorsteenveger uitgevoerd worden.

De letter van de wet
Sinds 1 juni 2010 is het verplicht een keuringsattest in huis te hebben voor een ketel en om de 2 jaar op nieuw te keuren.  Dit geldt zowel voor het verwarmen van gebouwen alsook voor de aanmaak van warm verbruikswater.

Wanneer moet ik de verwarmingsaudit laten uitvoeren ?
De verwarmingsaudit moet gebeuren binnen de 2 jaar nadat uw toestel 15 jaar geworden is.

Stooktoestel ouder dan 15 jaar ? Verwen hem met een verwarmingsaudit
Oudere cv-ketels hebben vaak een erg laag rendement en verslinden daardoor energie. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar het betekent ook dat u elke maand nodeloos een hoge energierekening gepresenteerd krijgt. De prestaties van oudere ketels worden daarom best eens grondig onder de loep genomen. Zo'n eenmalig grondig onderzoek is in Vlaanderen voortaan verplicht voor zowat alle cv-ketels die ouder zijn dan 15 jaar.
Na deze 'verwarmingsaudit', krijgt u van mij deskundig advies over de mogelijkheden om de prestaties van uw oude installatie te verbeteren. Ik bekijk samen met u of het aangewezen is om uw oude ketel te vervangen door een moderne, zuinige cv-ketel. Hierna bepaalt u zelf of u het advies verder ter harte neemt en een installateur cv om een offerte vraagt.

Hoe gebeurt een onderhoud of een keuring?
Steven Tommelein zal op afspraak door u gemaakt of op vraag van uw installateur uw gaswandketel komen onderhouden en keuren. Uw installateur is en blijft echter wel het eerste aanspreekpunt voor de ketel en de volledige installatie!

Wanneer ?
Het onderhouden van uw gaswandketel kan het hele jaar door en is dus niet seizoensgebonden.

Nog vragen ?
Gebruik het contact formulier of gebruik onderstaande gegevens.
Telefoon: 0495 13 87 53
E-mail: info@saveenergyathome.be

Steven Tommelein
BE 0832.901.386
AXA 751-2051850-49