Save Energy at Home

Met de waterschaarste door de klimaatopwarming en het steeds groeiend waterverbruik in het achterhoofd, hebben onderzoekers van het World Resources Institute berekend dat een kwart van de wereldbevolking meer dan 80 procent van z’n watervoorraden verbruikt. Beter waterbeheer wordt dus een bittere noodzaak.

Wilt u ook zacht water in huis?

Hard water veroorzaakt kalkafzetting. De negatieve gevolgen hiervan zijn zichtbaar in uw hele huis. Iedereen weet dat kalkafzetting kan leiden tot verstopte leidingen, wat tot een verminderde waterstroom en uiteindelijk zelfs tot de vervanging van uw leidingen kan leiden.

Maar uw problemen gaan verder dan dat! Onbehandeld - hard - water is verantwoordelijk voor vroegtijdig stukgaan en/of efficiëntieverlies van vele van uw huishoudtoestellen die water gebruiken. Uw verwarmingsketel is hier een typisch voorbeeld van. Hard water bevat calcium- en magnesiumionen.

Wanneer hard water verwarmd wordt, vormen deze mineralen een aanslag in uw boiler. Deze aanslag zal zich verder opbouwen aangezien er steeds meer en meer calcium wordt afgezet wat uiteindelijk zal leiden tot een geblokkeerde boiler.

Hard water is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem met water in uw huis.

Hard water ...

  • Verhoogt het verbruik van zeep en synthetische detergenten.

  • Laat zeepresten en -kringen na op uw badkuip.

  • Maakt vlekken en strepen op uw glaswerk en servies.

  • Maakt het baden zwaarder voor uw haar en gevoelige huid.

  • Bouwt kalk op in al uw water-gebruikende toestellen

  • Blokkeert uw warmwaterleidingen.

Compacte waterontharders zijn zuinig en ecologisch. Vraag vrijblijvend advies op maat.

Advies over drinkwater filters

Extra voordelen als ledenvoordeel bij onze sociale partners: